A képen látható 14 éves cicát gazdái megunták, sőt, elmondásuk szerint rossz szokásai imatt meg is gyűlölték(???), s végleges altatlását szerették volna kérni.

Sajnos hely hiánáyban befogadni nem tudtuk, de haladékot nyertünk Neki, számos helyen meghirdettük, s az új év halál helyett egy új gazdit, s vele egy új esélyt hozott számára!

Reméljük, hogy nyugodt, s szeretetben gazdag, szép öreg kora lesz!

Ennek az esetnek a kapcsán szeretnénk itt (is) megjegyezni, hogy a cicák bizonyos rossz szokásai tulajdonképpen olyan viselkedési zavarok, melyek azért alakulnak ki, mert a cicának az adott körülmények között valami miatt nincs meg a komfortérzete.

Néha már adott környezetének megváltoztatásával (pl. nagyobb almostálca, máshová helyezett kaparófa, stb.) pozitív változásokat lehet elérni. Ha ez mégsem elegendő, akkor kár hosszú éveken át "kínozni" egymást gazdinak és állatnak egy szeretet mentes kapcsolat fenntartásával.

Természetesen se nem az állat utcéra tétele, se nem a végleges elaltatása az ideális megoldás. Helyes útnak az új gazdi keresését tarjuk, mert egy másik otthonban a cica levetkőzheti rossz szokásait...

Ha valakinek a cicája nehezen kezelhető, rendellenes szokásokat vesz fel, kérjük, próbáljon meg düh és gyűlölet helyett szeretettel és megértéssel tekinteni a problémára, s a lehetséges megoldásokra nyitottan. Ezzel kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszolunk is (amire tudunk ): 06 30 741 3693.