Szeretnénk, ha minél több állat (és gondolunk itt nem csak a cicákra és nem csak a mi védenceinkre) ideális körülmények között élhetne. Ehhez szükségesnek tartjuk, hogy minden lehetőséget megragadva népszerűsítsük a felelős állattartást.

Mikor magunkhoz veszünk egy állatot, kötelezettségeket vállalunk vele kapcsolatosan: körültekintően szoktatni, egészségesen táplálni, tisztán tartani, védeni egészségét és épségét, szükség esetén biztosítani számára az állatorvosi kezelést… a velünk élő állat ki van szolgáltatva nekünk.

Nem csak a jóban, de a rosszban is osztoznunk kell vele, így akkor is, amikor hozzánk kerülve szokatlan neki az új környezet, akkor is, amikor esetleg beteg, gyenge és elesett. Előfordulhat, hogy a nálunk töltött első éjszakákat átsírja, vagy míg meg nem tanulja az új szabályokat, tönkre teszi a drága függönyünket, leveri a kedvenc vázánkat… és ha beteg, vérrel, hányadékkal, stb. piszkítja be otthonunk különböző pontjait. Nekünk ekkor is kötelességünk kitartani mellette, méghozzá türelemmel és rengeteg szeretettel gondozva őt, hiszen ilyenkor van ránk a legnagyobb szüksége.

Az állatok érző, kötődni, örülni, félni képes élőlények. 

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt állatot vesz magához, gondolja végig, hogy képes lesz-e róla annak élete végéig megfelelően gondoskodni!

Egy élő állat tartása, gondozása időt, pénzt és energiát igényel, az esetleges gazdicserék pedig megviselik őket.

A további almenükben számos ötletet, tanácsot találhatsz többek közt az újólag befogadott macska tartására vonatkozóan, olvashatsz róla, hogy mik a lehetőségek, ha netán mégsem tudod tovább megtartani kis kedvencedet...