Egyesek szerint az állatok mentése hobby.
 
 Szerintünk ennél sokkal többről van szó: életforma.
 
Egyesek szerint, az állatok mentése tehervállalás.
 
 Szerintünk sokkal inkább adomány:
 
valami, amit szívvel és lélekkel tudunk csinálni,
 
valami, ami elengedhetetlenül hozzá tartozik az életünkhöz, hétköznapjainkhoz és ünnepeinkhez egyaránt,
 
valami, ami ebben a változó világban számunkra mindig változatlan és állandó.
 
 Gyerekkorunk óta rajongunk az állatokért. Mindegy, hogy kutya, macska vagy kisegér, és mindegy, hogy szép vagy csúnyácska, hogy kedves vagy visszahúzódó. Szeretettel és csodálattal tekintünk mindegyikükre - és lenyűgöz minket a bennük rejlő csoda: az élet.
 
 Legyen bár egy állat egészséges vagy sérült, közvetlen vagy tartózkodó, mindegyikük hordoz magában értékeket és mindegyiküktől tanulhatunk az élet valamely fontos dolgáról: kitartásról, ragaszkodásról, szeretetről…
 
 Szívünk szerint minden rászoruló állatot felkarolnánk és minden általunk felkarolt állatot örökre magunk mellett tartanánk, de tudjuk, hogy sokkal többet tehetünk értük, és sokkal többnek segíthetünk, ha csak átmenetileg osztjuk meg velük az otthonunkat, és amint készen állnak rá, végleges gazdit keresünk számukra.
 
 A gazdi-kereső netes hirdetések által és az ismerősökön keresztül mintegy szájhagyomány útján terjedt el rólunk a hír, hogy cicákat mentünk. Egyre több lett a hozzánk beérkező segítségkérés mivel azonban saját kereteink igen csak végesek, már nem tudtuk tartani az iramot.
 
 2011-ben kezdett megfogalmazódni bennünk a gondolat, hogy hivatalos formát kellene öltenünk és Alapítványként működnünk tovább, hogy védenceink javára fordíthassuk az ezzel járó előnyöket.
 
 Sokak erkölcsi és fizikai támogatásával, sok utánajárás és ügyintézés eredményeként végül 2012.03.02-án bejegyzésre kerültünk, mint Mimóza Macskamentő Közhasznú Alapítvány (2012.03.23-án jogerőre emelkedtünk és 2012.05.08-án megkezdhettük működésünket).
 
 Készen álltak (és állnak mindig) a közeli és távolabbi terveink, és idővel kerültek segítőink és támogatóink is - akiknek mérhetetlenül hálásak vagyunk, mert nélkülük nem sikerült volna megállni a lábunkon, nem tudnánk növekedni, s eredményesen működni.
 
 Minden jellegű segítséget köszönettel és hálával fogadunk. Bármilyen, akár jelképes összegű anyagi támogatást is nagyra becsülünk, 2015-től gyűjthetjük az SzJA 1%-okat, és természetesen örömmel fogadunk tárgyi adományokat is, illetve a segítő munkát (pl. ideiglenes befogadást, mivel menhelyünk sajnos egyelőre még nincs).
 
 Sokan szívesen felkarolnának egy-egy állatot, csak - érthető módon - egyedül nem mernek belevágni. Mások örömmel vállalnának kisebb-nagyobb szerepet az állatok mentésében, segítésében, csak nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá.
 
 Mi szívesen mutatunk alternatívákat, adunk ötleteket, melyeket velünk karöltve meg is lehet valósítani és így bárki lehetőségeihez mérten részt vehet e küldetésben.
 
 Az állatok mentése és szeretete gazdagabbá teheti bárkinek a lelkét. Szívből ajánljuk mindenkinek, aki kedvet érez hozzá, és aki megteheti.
 
 Néha ugyan sírunk, azokért, akiket minden igyekezetünk ellenére nem tudunk megmenteni. Néha elfáradunk és elkeseredünk, de megrázzuk magunkat és megyünk tovább az általunk választott úton, azokért a pillanatokért, amikor láthatjuk, hogyan válik jobbá a kezünk nyomán egy-egy állat élete. Melegséggel töltenek el minket az élménybeszámolók és fotók, amiket az új gazdiktól kapunk közös kis kedvenceinkről.
 
 Szeretjük, amit csinálunk és hiszünk abban, hogy mindez értéket is képvisel, s ez jelenti a garanciát arra, hogy a korábbiakhoz hasonlóan töretlen energiával és tisztességgel fogunk dolgozni azért, hogy minél több macskát juttassunk szerető gazdihoz, biztonságos, végleges otthonhoz.
 
Hogy hogyan csatlakozhatsz hozzánk, vagy hogyan segítheted munkánkat, lásd az alábbi linkeken: