Miért válassz "hendikeppes" cicát társadnak?

( és beszámoló a 2.Sugárzoo Piknikről)

 

Nagyon örültünk hogy részt vehettünk a 2. SugárZoo Pikniken, ahol remek hangulatban telt a nap. Nehány gazdikereső cicát is kivittünk bemutatni,hiszen még a legjobban sikerült fényképek sem adják vissza a cicák igazi báját. Ugyan tudtuk hogy ez nem kifejezetten örökbefogadó nap, ahová komoly örökbefogadási szándékkal érkezik mindenki (ez túl felelős döntés ahhoz hogy hirtelen jöjjön létre). Mégis mi, akik mindennap gondozunk egy vagy több árva cicát reménykedtünk, hogy talán most valaki beleszeret egy vagy több védencünkbe.

Kiemelten fontos megjegyeznünk hogy van néhány cicánk (pl. Emma és Zack) akik olyan "hendikeppel" rendelkeznek amik jelentősen megnehezítik a gazdisodásukat más, egészséges társaikkal szemben.

 

Tegyük helyére a tényeket.

Ezek a nehézségek csak az emberek fejében léteznek. A macskák hihetetlen alkalmazkodó képességének köszönhetően remekül boldogulnak kisebb-nagyobb fogyatékosságukkal.

Zack gyönyörű megjelenését, tündéri természetét sokan megcsodálták a rendezvényen, ám amint megtudták hogy Zack mindkét szemére vak mindenki nagyon sajnálta szegényt majd tovább sétáltak. Mindenki így megy el a hendikeppes cicák hirdetése mellett is. Gondolhatják hogy szegény, DE vak.

Mi meg úgy gondoljuk, hogy egy lakásban tartott cica vakon is teljes és boldog életet tud élni, amit Zack kiválóan bizonyít. Pont olyan eleven cica mint látó társai.

Az alábbi képen jól láthatóak azok a hendikeppes szemecskék, ne lapozz el hanem nézd meg őket és tedd fel a kérdést magadnak: tudsz-e jó gazdija lenni egy különleges cicának, mert mi hisszük hogy a fogyatékosság nem bűn hanem különlegesség.

Zackről bővebben itt olvashatsz.

Emma cica is évek óta (igen, évek óta!) gazdikereső, ő ételintoleranciával küzd. Ez a típusú betegség a modernkori embernél is gyakori, macskáknál sem ritka. Mivel az immunrendszerét meggyógyítani nem lehet, egyetlen kezelése hogy ne találkozzon a szervezete azzal az antigénnel ami ilyen heves immunválaszt vált ki nála. Diétáznia kell élete végéig.

Emma csak hipoallergén tápokat ehet, és csak lakásban tartható ahol kontrollálni lehet hogy mit eszik.

Senki se gondolja hogy a hipoallergén tápok megfizethetetlen terhet rónak a gazdira, mert szerencsére nagy választékban kapható sok márka, így mindenki megtalálhatja a számára, és a cica számára is megfelelő tápot. Bátran elmondhatjuk, hogy Emma táplálása sem feltétlenül tér el árban egy egészséges cica élelmezésétől.

Zackhez hasonlóan Emmának is a sajnálaton túl csak egy jó gazdi hiányzik, olyan aki elfogadja és szereti őket ilyen különlegesnek amilyenek és aki ezáltal saját maga is különlegessé válik, olyanná aki nem sétál tovább.

Emmáról bővebben itt olvashatsz.

Te is "hendikeppes" vagy?

Ahogy fentebb említettük, mi emberek is küzdünk krónikus betegségekkel, így ha épp neked is van különlegességed, miért ne választanál olyan társat magadnak aki osztozik veled ebben is? Az állatok gyógyító, terápiás hatását ma már sok helyen elismerik. Ez is egy plusz érv amellett, hogy legyen egy különleges cicád.

Tudjuk, hogy felelős gazdiként jól megfontolt döntést hozol, a mi kérésünk is csupán ez. Ha elhatároztad magad akkor pedig segítünk a megvalósításban, keress minket az elérhetőségeinken.

Ha nincs lehetőséged cicát örökbefogadni (ez is egy felelős döntés), akkor is tudsz segíteni cicáinknak gazdisdodni, például megosztásokkal.

Köszönjük ha nem sétálsz tovább.