Február 25.

AZ IVARTALANÍTÁS VILÁGNAPJA

 

ezért e hónapban Alapítványunk különös hangsúlyt kíván fektetni az ivartalanítás fontosságának népszerűsítésére.

E hónap során

a facebook oldalunkon többször fogunk megosztani az ivartalanítással összefüggésben érdekes infókat a macskákról...,

lesz kvízjáték...,

és lesznek NYEREMÉNYEK

Tudtad, hogy Magyarországon körülbelül 3 millió macska él, melyből közel 2 millióra tehető a kóbor macskák száma?

Budapesten körülbelül 200 ezer macska él, melyeknek túlnyomó többsége gazdátlanul az utcán, elhagyatott házakban, kórházak udvarán, parkokban…

(becsült adatok)

 

Egy ivarképes nőstény macska évente átlagosan két alkalommal, 3-5 (összesen 6-10) kölyköt hoz a világra, és bár a gazdátlanul születő kismacskák jelentős hányada meg sem éli az ivarérett kort*, a kevés „túlélőnek”, valamint a gazdáik által sorsukra hagyott macskáknak és/vagy kölykeiknek „köszönhetően” az elvadult kolóniák egyedszámai évről évre növekednek.

 

Kutya „fronton” is aggasztó a helyzet: becslések szerint Magyarországon körülbelül 100 ezer kóborló kutya él.

 

A gazdátlan állatok számát csak a felelős állattartással lehet humánusan csökkenteni.

A nem kívánt szaporulatok megelőzésének legjobb és legbiztosabb módja az ivartalanítás.

 

Kérünk, Te is ivartalaníttasd kedvencedet!

 

Ivartalaníttasd cicádat, vagy kutyádat 2014. február 01-28. között,

majd 2014. március 14-ig küld el nekünk e-mailben (lásd lent) az állat oltási könyvébe bekerülő, ivartalanításáról szóló bejegyzést, vagy egy az állatorvos által írt és lebélyegzett, a gazdi és az állat adatit, valamint az ivartalanítás megtörténtének tényét és dátumát tartalmazó igazolást (amennyiben nincs módod scanneletet küldeni, úgy kérj tőlünk postázási címet),

és sorsoláson vehetsz részt!

 

1.     sorsolás – cicát ivartalaníttatók közt: nyeremény 1db ajándékcsomag, melynek tartalma Neked Dr. Gabriele Lehari Kutya macska barátság című könyvének egy példánya, valamint 1db 2014-es Macskák naptár, cicádnak pedig 1 csomag 300gr-os Purina One Sterilcat száraz eledel.

 

2.     sorsolás – kutyát ivartalaníttatók közt: nyeremény 1db ajándékcsomag, melynek tartalma Neked Dr. Gabriele Lehari Kutya macska barátság című könyvének egy példánya, valamint 1db 2014-es Házi Kedvenceink naptár, kutyusodnak pedig 1 csomag 300gr-os Happy Dog Adult Light száraz eledel.

 

Ha nincs cicád/kutyád,

vagy van, de már korábban ivartalaníttattad/még nincs ivartalanítható korban,

mégis szeretnél nyerni, úgy több lehetőség közül is választhatsz:

 

  1. Támogasd gazdátlan cicák ivartalanítását!

Utalj 2014. február hónapban egy általad e célra szánt összeget a számlaszámunkra (MagNet Bank 16200216-00232773, megjegyzésbe kérjük beírni: „ivartalanításra”),

ezzel egyidejűleg küldj nekünk egy e-mailt (lásd lent) neved és postázási címed megjelölésével (ahová küldhetjük csomagodat abban az esetben, ha Te lennél a szerencsés nyertes),

és sorsoláson veszel részt!

Nyeremény: 1db ajándékcsomag, melynek tartalma Dr. Gabriele Lehari Kutya macska barátság című könyvének egy példánya és 1db 2014-es Macskák naptár.

 

  1. Népszerűsítsd Te is az ivartalanítást!

Keress meg minket a facebook-on (lásd lent),

oszd meg 2014. február 01-28. között legalább egy alkalommal valamely az ivartalanítás fontosságáról szóló bejegyzésünket,

és sorsoláson veszel részt!

Nyeremény: 1db 2014-es Macskák naptár.

 

  1. Figyelj, játssz és nyerj a cicádnak (ha Neked nincs, akkor a szomszédénak )!

A facebook oldalunkon (lásd lent) február hónapban közzétett, ivartalanítás kapcsán megjelenő bejegyzéseinkben sok cicákkal kapcsolatos, érdekes infót olvashatsz.

Március elején, mind a facebook oldalunkon, mind pedig itt a honlapunkon megtalálsz majd egy kvíz játékot, melynek kérdései ezekre épülnek.

2014. március 14-ig küld el nekünk a helyes válaszokat e-mailben (lásd lent)

és sorsoláson veszel részt!

Nyeremény: 1db ajándékcsomag, melynek tartalma 1db Gourmet Gold cicakonzerv és 1db cicajáték

 

KEDVES BARÁTAINK! TECHNIKAI OKOKBÓL A KVÍZ CSAK A MAI NAPON (2014.03.19.) KERÜL FEL HONLAPUNKRA! A CSÚSZÁSÉRT ELNÉZÉSETEKET KÉRJÜK! A válaszokat 2014.03.23. 24:00-ig várjuk! KÖSZÖNJÜK, HA VELÜNK JÁTSZOTOK! 

 

E-mai címünk:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Facebook oldalunk:

facebook.com/MimozaMacskamento

 

A sorsolásokra 2014. március 24-én kerül sor.

A nyerteseket (a sorsolás típusától függően) e-mailben és/vagy a facebook-on értesítjük (nevüket rövidítve a honalpunkon és/vagy facebook oldalunkon is közzétesszük).

A nyereményeket a sorsolásokat követő 2 héten belül postázzuk.

 

*A gazdátlanul élő macskák gazdás társaikhoz képest fokozottabban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, fertőző betegségeknek, más állatok támadásainak, közlekedési eszközök okozta sérüléseknek, és sajnos a macskákat gyűlölő emberek mérgezéseinek, kínzásainak is. Így míg egy gazdis cica átlag életkora, ha nincs kiengedve a szabadba 14-20 év, és ha kijárós is 4-6 év, addig a kóbormacskák átlag életkora csupán 1,5-4 év közé tehető.