Mik a teendők, ha valamely gondozásunkban lévő gazdikereső megtetszett és szeretnéd őt örökbe fogadni?

Első lépésként kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségen:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Örömmel válaszolunk a benned felmerülő kérdésekre és szívesen mesélünk védencünkről részletesebben.

Amennyiben a beszélgetésünket követően úgy döntesz, hogy szeretnéd megnézni a választott cicát "életben", úgy leegyeztetünk egy időpontot, amikor személyesen is megismerkedhetsz vele.

Ha a személyes találkozás után is fennáll az örökbefogadási szándékod, úgy a megállapodás aláírását követően örökbe fogadhatod a választott cicát.

Védenceink "utógondozásaként" az örökbefogadást követő napokban illetve hetekben alkalmanként érdeklődünk az új gazditól e-mailben vagy telefonon, hogy minden rendben halad-e a beszoktatással, beváltotta-e a cica a hozzá fűzött reményeket, stb.

A gondozásunkból kikerülő cicák esetében az örökbefogadást követően néhány napig, vagy kérés esetén akár egy hétig is üresen tartjuk az adott cica kenneljét/helyét, hogy amennyiben az új gazdi az örökbefogadást követően döbben rá, hogy mégsem neki való a macskatartás, úgy előzetes egyeztetést követően haladéktalanul vissza tudjuk fogadni védencünket.

Természetesen kérjük, ha valaki hosszabb idő eltelte után érzi úgy, hogy mégsem szeretné megtartani a tőlünk elvitt cicát, akkor is hívjon bennünket! Minden egykori védencünk további sorsát szívünkön viseljük, a velük kapcsolatban előadódó problémák megoldásában szívesen vállalunk szerepet!

 A támogatásunkkal/közvetítésünkkel mentett cicák esetében (mint ahogy az "Örökbefogadás feltételei" menüben is írtuk) az örökbefogadás menetéről, a cica egészségi állapotáról, stb. az őt gondozó magánszeméllyel kell egyeztetni. Egy nagyon fontos dologra szeretnénk azonban mi felhívni a figyelmedet: az örökbefogadáskor egyeztess a cicát átadó magánszeméllyel, hogy ha mégsem tudnád megtartani a cicát, visszaviheted-e hozzá. Ha a válasza netán "nem", akkor kérünk, a cica érdekében különösen jól gondolt át az örökbefogadást (hozzájárult-e családod minden tagja, hozzájárult-e a főbérlőd, nem félted-e túlzottan a bútoraidat, ha van már másik kis kedvenced, el fogják-e fogadni egymást, stb.)!!! Ha hazaviszed a cicát, de megtartani mégsem tudod, ez esetben hívj minket! Minden erőnkkel azon leszünk, hogy segítsünk a cica elhelyezésében!