Talán többen is emlékeznek még rá, hogy április közepén befogadtunk egy cicacsaládot, Emmát és öt kölykét.

Emma mama nagyon sovány volt, nagyon ment a hasa és szinte alig volt szőre.

A kicsik szintén soványak voltak, puffadt pocikkal, laza széklettel és váladékozó szemecskékkel.

 

Ezt követően heteken, hónapokon keresztül eleinte minden napos, később vissza-vissza térő vendégek voltunk az állatorvosnál, hol az egész cicacsaláddal, hol „csak” egyik, hol „csak” másik részükkel.

 

Kiderült, Emma ételallergiás, a száraz eledeleket egyáltalán nem bírja, nedves tápokból pedig csak néhány speciálisat.

 

A kicsik hol jobban voltak, hol rosszabbul. Hol felső-légúti tüneteik voltak, hol emésztőrendszeri. Hol antibiotikumokat kaptak, hol vitaminokkal próbáltuk felvenni a küzdelmet a problémákkal szemben.

 

Sorsuk változóan alakult.

Brigitte gazdis cica lett szeptember elején. Kertes házba költözött, ki-bejárós cicának, egy kedves kutyus játszópajtásaként. Legutóbbi híreink szerint beilleszkedett és egészségileg is rendben van.

Brigitte bekerülésekor:         kicsivel később:                gazdisodása előtt:

  

 

Néhány nappal később felütötte fejét a kicsik között egy gyomor- és bél-gyulladásos, vírusos fertőzés (sajnos anyagi fedezet hiányában egyiküknél sem tudtuk megkezdeni az oltási programjukat).

 

Audrey "ment el" elsőként.

Szeptember közepére ugyan először felépülni látszott betegségéből és szerető családhoz is került, de két nap múlva szomorúan hívott bennünket az új gazdi, hogy kiteljesedett rajta a betegség. Az új gazdái és az orvosok is mindent megtettek érte, de hiába…

Audrey bekerülésekor:         kicsivel később:              gazdisodása... előtt:

  

 

Coco tegnap "hagyott itt" minket. Kitartóan küzdöttek az életéért az orvosok is, és Ő maga is, de az állapota egyre rosszabbodott, ezért "elengedtük"…

Coco bekerülésekor:             kicsivel később:              megbetegedése... előtt:

                      

 

Cirok cicánk szerencsére egy néhány napos injekció- és infúzió-kúrának köszönhetően helyre jött és az óta is jól van (vitaminokkal próbáljuk megelőzni a visszaesését).

Cirok bekerülésekor:            kicsivel később:               és nemrégiben:

  

 

Maszat Audrey-val együtt, egy helyre került gazdihoz. Pár nappal ezelőtt sajnos nála is jelentkeztek tünetek. A gazdik is és az orvosok is mindent megtesznek érte is.

Sokat gondolunk rá és bízunk a gyógyulásában!

Maszat bekerülésekor:         kicsivel később:               gazdisodása előtt:

  

 

Hála a Non-Stop Állatkórházban kihelyezett gyűjtőperselyünkbe érkezett adományoknak és O. Bernadett külön e célra küldött támogatásának (ezúton is köszönjük mindenkinek!) Cirok és Coco kezelési költségeinek egy részét már sikerült rendeznünk, azonban egy részével még adósok vagyunk és egyelőre sajnos nincs meg rá a pénzünk.

Kérjük, aki teheti, segítsen nekünk a beteg védenceink után maradt tartozások kiegyenlítésében! Pár száz forintos adományokat is nagyon nagy köszönettel fogadnánk! Mimóza Macskamentő Alapítvány, MagNet Bank 16200216-00232773

 

Cirok cicát néhány héten át még megfigyeljük, és ha minden rendben lesz vele, csak később mehet majd végleges gazdihoz.

 

Emma az óta már remekül van. Mivel a speciális gyógy-tápokat nem győztük finanszírozni, más fajta diétákat is kipróbáltunk, s végül szerencsére rátaláltunk az „igazira”. Jelenlegi diétája pipi-husiból, rizsből és sárgarépából áll. Ezzel az etetése nem drágább, mint bármely más, egészséges cicáé és a széklete jó ideje teljesen normális. Szépen meghízott, a szőre hiánytalan és hibátlanul szép, és az energiája kirobbanó. Már csak egy végleges gazdi hiányzik számára. Olyan, aki szívesen főz neki, és aki szereti az eleven, beszédes cicákat - mert Emma bizony imád rohangálni, és szereti nyávogva kommentálni a dolgokat. Ha valaki szívesen lenne éppen az Ő gondos gazdija, a 06 30 741 3693-as telefonszámon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen érdeklődhet róla.

 

Emma bekerülésekor:

  

 

kicsivel később:                    

  

 

és mostanában:

  

 

Bp., 2013. szeptember 25.

 

{fblike}