Múlt pénteken (2013. április 19.) utcáról mentett cicacsalád érkezett hozzánk.

 

 

Állapotuk bekerülésükkor:

A mama cica nagyon sovány, nagyon megy a hasa és szinte alig van szőre.

A kicsik (5-en vannak) szintén soványkák, puffadt pocakkal, laza széklettel és váladékozó szemecskékkel.

Mindannyian nagyon bolhásak.

 

Indításként a délután folyamán rögtön felfaltak két nagy doboz konzervet, majd békésen megpihentek.

 

Még aznap este orvoshoz vittük őket, mindannyian megkapták a féreghajtót, a kicsiknek felírtak szemcseppet, a mama cica kapott egy szurit is.

 

A kicsik sajnos falni akarták az almot (valószínűleg ásványi-anyag hiányuk miatt). Három félét próbáltam betenni alájuk, de mindnek neki estek, így végül alom helyett forgács került a tálcájukba (azt szerencsére nem habzsolják, viszont így az „illat” a szokottnál is mesésebb ).

 

Másnap reggel (2013. április 20.) megtörtént a bolhairtás is (nem akartuk egyszerre sokkolni a szervezetüket a féreghajtással és bolhairtással). Rengeteg bolhát potyogtattak ki, egy komplett cirkusznak is elegendő lett volna. 

 

Állapotuk azóta (2013. április 22.):

 

Az étvágyuk döbbenetes (napi 3-4db 400 gr-os konzerv és a maminak plusz még kb. 4-5 marék ropi is bemegy, s még így is folyton remegnek a kajáért), de persze hízás ez alatt a 2-3 nap alatt még nem látható.

 

A kicsik széklete egyre jobban kezd formálttá válni, a maminak a hasmenése viszont sajnos egyenlőre nem enyhül. Ma visszük újabb szurira.

 

A kicsik szemei is egyre szebbek. Napi 5x kapnak borvizes lemosást és szemcseppet, így ma, a 3. estére el is fog fogyni egy komplett üveggel. 

 

És minden alkalommal bő fél óra, mire rendbe teszem a kenneljüket, meg őket, az izgága és esetlen kicsik ugyanis a kis lábikóikkal mindenfelé széthordják a híg kaksit (még egymásra is).  Igazi élmény! 

 

Viszont imádni valóan aranyosak mind, beleértve persze a mamit is, aki végtelen hálával fogad minden alkalommal!

 

Tudom, hogy most még nem éppen szépek, de tutira azok lesznek! 

A kicsik jelenleg kb.4-5 hetesek. Így kb.3-4 hét múlva, május második felében örökbe fogadhatók lesznek. Jelenleg úgy tűnik, mind kislányok. 

Egy cirmos, egy fehér alapon kevés cirmos jeggyel rendelkező és három fehér alapon cirmos foltos (utóbbiak nem a „hagyományos” vékony csíkozású, hanem a széles sávos, u.n. „whiskas cicás” cirmos foltokkal rendelkeznek).

 

Ha valaki szeretne „keresztszülő” lenni, örömmel fogadnánk névötleteket a kicsiknek!

És persze ha valaki szeretné valamelyiküket örökbe fogadni, már most „előjegyezhetők” (06 30 741 3693).

 

A mama cica fehér alapon cirmos foltosnak tűnik (a nagyon hiányos szőrzet miatt nem állítom, hogy nem lesz benne esetleg más szín is). A kölykök elválasztását (és teljes felépülését, regenerálódását) követően ivartalaníttatjuk, és utána ő is gazdi kereső lesz (várhatóan június végétől, július elejétől lesz elvihető és természetesen ő is „előjegyezhető”). Őt Emmának kereszteltük el. Végtelenül kedves, dorombolós cica és mindent megadással tűr. Szobatiszta.

 

A kicsinyek névötleteit az e-mail címünkre (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy a facebook profilunkra várjuk!

A névötletekből (ha érkezik elegendő) vagy szavazást csinálunk, vagy sorsolunk. A „nyertes” nevek által „keresztszülővé” válóknak a „keresztgyereket” ábrázoló kis hűtő-mágnest fogunk küldeni! 

 

L.N.Á.

 

Köszönet a cicacsaládot megtaláló hölgynek, amiért nem hagyta őket a sorsukra, pár napig gondjukat viselte és elhozta őket hozzánk Pestre!

 

- És köszönet Mázli cicának és az Ő támogatóinak, mert a részére érkezett adományok fel nem használt, megmaradt része nélkül most nem tudtunk volna bele vágni egy komplett cica-család megmentésébe! Mázlit elveszítettük , de Ő az érkezésével és a többeket megérintő sorsával megmentette Emmát és kölykeit...

{fblike}